30 de set. 2010

La unitat de les esquerres és la força


Una vaga general, realitzada amb tots els mitjans d'intimidació, coacció i propaganda del sistema en contra, és ja un èxit en si mateixa. L'èxit de la Vaga s'ha produït en la seva plural convocatòria i en la convergència entre sindicats de classe, moviments cívics i socials, partits situats a l'esquerra i alternatius.

Cert és que fins que CCOO i UGT no van prendre la decisió de convocar-la aquesta no ha tingut lloc a pesar del clamor que l'exigia. No hi havia concentració o manifestació -bé fos solidària o reivindicativa- en la que un dels crits favorits de molta gent conscienciada no fos que feia falta ja una Vaga General. Els moviments socials i altres sindicats de classe moltes vegades han criticat la passivitat apreciada en els majoritaris. Però feta pública la convocatòria, totes i tots ens hem posat a treballar en una sola direcció.
No és ara el moment de tirar-nos res per la cara. Els sindicats de classe han pres la decisió, i tot el conglomerat social de l'esquerra l'ha pres com a pròpia. Això és l'important i les cúpules de CCOO i UGT han d'analitzar ara el bo de les experiències hagudes en aquesta la NOSTRA VAGA GENERAL.
En algunes ciutats com Girona s'han constituït plataformes unitàries, socials i ciutadanes per la Vaga, sent aquest el camí a seguir. Realitats unitàries i solidàries CONTRA LA CRISI, en la qual són presents els sindicats i les organitzacions de la societat civil, han sabut respondre i posar-se a treballar sense sentir-se menystinguts i amb una crítica més que mesurada feta amb molta generositat.
Assemblees, manifestacions, actes conjunts entre CCOO, les intersindicals, UGT, CGT, els Fòrums Socials locals i les organitzacions més combatives, han estat possibles i efectius. Hem vist que podíem conviure i col•laborar i aquestes experiències que, en diverses formes, s'han donat no poden desaparèixer.