6 d’oct. 2006

Manifest Sobirania i progrés

Manifest de creació de Sobirania i progrés

SOBIRANIA i PROGRÉS

QUI SOM
La Plataforma Sobirania i Progrés la configurem un conjunt de persones de diferents àmbits de la societat catalana que compartim la idea que el benestar de la nostra societat depèn de l'assoliment de la sobirania política plena.
Sense sobirania els Països Catalans no podran assolir els nivells adequats de desenvolupament, benestar i cultura per esdevenir una societat moderna del segle XXI. En aquest sentit, el proper pas cap a la sobirania dels Països Catalans ha d'eser l'exercici del dret de decidir o dret a l'autodeterminació.
El projecte sobiranista té diferents organitzacions que, des dels seus àmbits respectius ,treballen per expandir-lo. Trobem a faltar, però, l'estructuració d'un àmbit propi de la societat civil: un àmbit transversal, generador d'idees i opinions que puguin ser recollides per les diferents organitzacions o per l'opinió pública en general. Per omplir aquest buit es forma Sobirania i Progrés, que treballarà des de la perspectiva de la societat civil.

QUÈ VOLEM
Sobirania i Progrés neix amb l'objectiu d'impulsar des de la societat civil el projecte sobiranista perquè esdevingui majoritari en la nostra societat. En aquest sentit, Sobirania i Progrés donarà suport a aquelles iniciatives polítiques i socials que reforcin i difonguin el projecte sobiranista.
Sobirania i Progrés vol participar activament en la definició d'una estratègia global per a l'exercici del dret a l'autodeterminació.

COM HO FAREM
Sobirania i Progrés desenvoluparà projectes propis i conjunts, vinculats a la generació d'idees i informacions, per reforçar i ampliar l'espai social que comparteix que la sobirania és necessària per al nostre progrés.
S'estructurarà, en primer terme, per mitjà d'un portal web que servirà de presentació, de mitjà de comunicació i per recollir l'adhesió de noves persones interessades. El portal enllaçarà els espais web de les organitzacions que assumeixin sense embuts la reivindicació sobiranista.
Tothom és convidat a participar del projecte Sobirania i Progrés.

Adheriu-vos-hi des de la nostra web: www.sobiraniaiprogres.cat i feu-nos arribar les vostres idees, reflexions i projectes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

"Sense sobirania els Països Catalans no podran assolir els nivells adequats de desenvolupament, benestar i cultura per esdevenir una societat moderna del segle XXI"

"Fal·làcia" (http://ca.wikipedia.org/wiki/Falacia) Una fal·làcia és un argument retòric que, a diferència de l'entimema i de l'axioma, és completament fals. És a dir, mai no pot ser vertader. En ocasions, una fal·làcia pot tenir estructura de sil·logisme.

Es diferencia de l'entimema en que aquest pot estar basat en probabilitats, mentre que la fal.làcia és sempre, i sense cap mena de dubte, un argument fals, no possible. Aristòtil sol mencionar com a fal·làcies bastants arguments dels sofistes. Una fal·làcia podria ser per exemple: "Dos i dos són tres" o "tots els homes d'aquella comunitat són estúpids" (seria generalitzar sense demostració, dir un argument molt poc obvi).

A vegades, en argot col·loquial, s'utilitza despectivament la paraula fal·làcia per tal de descriure una frase que és (o, com a mínim, sembla) una mentida evident per al qui la critica: "T'està explicant una fal·làcia per tal de presumir davant teu".

Els sil·logismes foren estudiats per Aristòtil, Sant Tomàs i altres pensadors de l'antiguitat i l'edat mitjana.