28 d’oct. 2009

Manifest des dels boscos, NO A LA MAT!


Avui després d'uns quants dies de feina, s'ha decidit donar a la llum pública per mitjans alternatius una acció directa que s'està duent a terme als boscos de les Guilleries en contra de la MAT.

Es tracta d'una ocupació als arbres, un campament aèri on hi habiten unes 10 persones, just al terreny expropiat per la construcció de la torre 114 de la MAT. S'ha redactat un manifest explicatiu on s'argumenta l'acció, us l'hem adjuntat perquè en tingueu coneixement i en feu la difusió necessària.

Us explico amb una mica més de detall de què es tracta:" Ara mateix un conjunt de gent experta amb molta experiència en aquest tipus d'accions, provinents d'arreu d'Europa i Catalunya, estan construint un campament aeri a la torre 114 de la MAT. La seva intenció és quedar-se allà fins que hi hagi un desallotjament forçat per part de la policia i l'empresa constructora Red Eléctrica de España. Hem de ser conscients que aquesta situació pot durar mesos i que són de les últimes torres que queden per construir.

Per tant, aquest col.lectiu, necessita el recolzament de tota la gent de la comarca per poder subsistir en aquestes condicions, ja que han de fer front a les inclemències del temps i als condicionants que comporta viure dalt dels arbres. Per això demanem el suport de tots, ja que aquests "brigadistes ambientals" estan duent a terme una acció directa pel benefici dels nostres boscos, per la superviviència dels nostres ecosistemes i per aturar d'una vegada per totes les obres d'aquesta gran infraestructura elèctrica, la qual recordem que és fruit d'interessos polítics i totalment rebutjada per la població afectada.

Així doncs, a partir d'avui mateix, agraïriem qualsevol activitat, recaptacio de material: aliments, roba, objectes de cuina, matalassos, cadires, taules, palets, fustes d'encofrar,.... que puguin ser útils pel campament. Com que hi ha material tècnic d'escalada, cordes, mosquetons... que necessita ser comprat, posarem a disposició unes guardioles repartides per punts estratègics del poble i la comarca on poder-hi dipositar la voluntat tot aquell o aquella que vulgui donar suport a la causa.

Evidentment al llarg de totes aquests mesos s'organitzaran activitats diverses per donar a conèixer el perquè d'aquesta ocupació, pretenguen que totes i tots nosaltres pugem al campament a conèixer aquestes persones, a donar-los suport logístic i sobretot recolzament i coratge.

Creiem que és una obligació moral de tots acudir i ajudar a aquest col.lectiu que ha decidit prendre la resistència des dels arbres de les Guilleries per defensar una agressió al medi en pro d'un benefici col.lectiu.

Moltes gràcies!

Des dels Boscos "